culinaire
zaken
.nl
Luchtige koolraap
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
10
3
2
-
-
-
gram
deciliter
mililiter
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
koolraap
room (zuur)
wijn (wit)
ei (kip)ingrediënt info
uiensap ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Kook de gehakte koolraap ongeveer 20 minuten in kokend water met zout. De koolraap moet wel gaar maar mag niet papperig zijn. Doe ze in de foodprocessor of wrijf ze door een zeef en maak er puree van. Voeg uiensap, kaneel, peper, wijn en een snufje zout toe en meng alles heel goed door elkaar. Splits de eieren en roer er stuk voor stuk de eierdooiers door. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3). Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze dan voorzichtig door de puree. Niet roeren ! Doe de puree over in een beboterde soufflevorm of een vuurvaste schaal. Bak de souffle 25 minuten in de voorverwarmde oven. Dien op met zure room erbij.
Voedings-
waarde
Energie848 KiloJoules
202 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
9 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.