culinaire zaken .nl |
Luchtige koolraap | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 10 3 2 - - - |
gram deciliter mililiter stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
koolraap room (zuur) wijn (wit) ei (kip) uiensap peper (zwart) zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Kook de gehakte koolraap ongeveer 20 minuten in kokend water met zout. De koolraap moet wel gaar maar mag niet papperig zijn. Doe ze in de foodprocessor of wrijf ze door een zeef en maak er puree van. Voeg uiensap, kaneel, peper, wijn en een snufje zout toe en meng alles heel goed door elkaar. Splits de eieren en roer er stuk voor stuk de eierdooiers door. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3). Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze dan voorzichtig door de puree. Niet roeren ! Doe de puree over in een beboterde soufflevorm of een vuurvaste schaal. Bak de souffle 25 minuten in de voorverwarmde oven. Dien op met zure room erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 848 KiloJoules 202 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 9 gram 4 gram |