culinaire zaken .nl |
Loela betawi (entrecotes met kruiden) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 30 3 4.80 3 3 3 1 1 0.50 - - |
deciliter gram centiliter stuks theelepel theelepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
melk (kokos-) kokos (geraspt) olie runderentrecote koriander (poeder) trassi salam (blad) komijn ui suiker peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij de entrecoute in blokjes en de uien in ringen. Meng de koriander, komijn, trassie, suiker met de kokos rasp en de wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees aan in olie. Wanneer het vlees bijna gaar is wordt dit afgeblust met kokosmelk. We koken het vlees even door en brengen dit op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1401 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 43 gram 2 gram |