culinaire
zaken
.nl
Lamsvlees met verse koriander
(chinees vleesgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
100
6
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
gram
gram
takje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
lamslap
broccoli ingrediënt info
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
koriander (vers)
olie ingrediënt info
suiker
maizena
sherry (droog)
ketjap (manis)
olie (sesam-) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Vlees eerst in plakjes, dan in reepjes snijden. Suiker en maizena door elkaar roeren. Vlees erdoor roeren en ca. 10 minuten laten staan. Intussen van broccoli roosjes afsnijden en grote roosjes halveren. Stronken in plakjes snijden. Bosuitje in repen snijden. Shii-taken (*) in repen snijden.

(*) Gebruik 4 shii-take paddestoelen. U kunt ook gebruik maken van 4 gedroogde shii-taken (toko); u weekt ze ca. 15 minuten in water.
Berei-
ding
In wok of braadpan olie verhitten. Broccoli toevoegen. Op hoog vuur in circa 3 minuten roerbakken tot groente beetgaar is. Shii-taken en bosui toevoegen. Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Sherry, ketjap, zout en vlees erdoor scheppen.

Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Overdoen in schaal. Koriander (6 takjes) erboven van steeltjes knippen. I.p.v. koriander kan ook peterselie gebruikt worden. Lekker bij rijst.

Voedings-
waarde
Energie2275 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
23 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.