culinaire zaken .nl |
Lamsvlees met verse koriander (chinees vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Snel | Vlees Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 100 6 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram gram gram takje eetlepel theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel stuks naar smaak |
lamslap broccoli paddestoel (shii-take) koriander (vers) olie suiker maizena sherry (droog) ketjap (manis) olie (sesam-) ui (bos-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Vlees eerst in plakjes, dan in reepjes snijden. Suiker en maizena door elkaar roeren. Vlees erdoor roeren en ca. 10 minuten laten staan. Intussen van broccoli roosjes afsnijden en grote roosjes halveren. Stronken in plakjes snijden. Bosuitje in repen snijden. Shii-taken (*) in repen snijden. (*) Gebruik 4 shii-take paddestoelen. U kunt ook gebruik maken van 4 gedroogde shii-taken (toko); u weekt ze ca. 15 minuten in water. | |||
Berei- ding |
In wok of braadpan olie verhitten. Broccoli toevoegen. Op hoog vuur in circa 3 minuten roerbakken tot groente beetgaar is. Shii-taken en bosui toevoegen. Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Sherry, ketjap, zout en vlees erdoor scheppen. Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Overdoen in schaal. Koriander (6 takjes) erboven van steeltjes knippen. I.p.v. koriander kan ook peterselie gebruikt worden. Lekker bij rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2275 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 23 gram 5 gram |