culinaire zaken .nl |
Lamsvlees met selderij | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.25 4 4 3 1 1 - - |
kilogram deciliter stuks eetlepel eetlepel stuks struik naar smaak naar smaak |
lamslap wijn (wit,droog) ansjovis (filet) olie (olijf-,extra vierge bloem ui selderij (bleek-) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en wentel het vlees erdoor. Zet het deksel op de pan en smoor het vlees in circa 45 minuten zachtjes gaar. Snipper intussen de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij de stengels in stukken van circa 3 centimeter. Hak de ansjovis heel fijn. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en fruit de ui zachtjes aan. Schep de bleekselderij en ansjovis erdoor en bak het mengsel al omscheppend circa 5 minuten. Strooi de bloem erover en bak deze circa 1 minuut mee. Schep het selderijmengsel door het vlees en voeg de wijn langs de rand van de pan toe. Verwarm het gerecht nog circa 5 minuten heel zachtjes. Lekker met aardappelen met olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4219 KiloJoules 1005 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 46 gram 4 gram |