culinaire
zaken
.nl
Lamsvlees met selderij
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.25
4
4
3
1
1
-
-
kilogram
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
struik
naar smaak
naar smaak
lamslap
wijn (wit,droog)
ansjovis (filet)
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en wentel het vlees erdoor. Zet het deksel op de pan en smoor het vlees in circa 45 minuten zachtjes gaar. Snipper intussen de ui. Maak de bleekselderij schoon en snij de stengels in stukken van circa 3 centimeter. Hak de ansjovis heel fijn.
Verhit in een pan 2 eetlepels olie en fruit de ui zachtjes aan. Schep de bleekselderij en ansjovis erdoor en bak het mengsel al omscheppend circa 5 minuten. Strooi de bloem erover en bak deze circa 1 minuut mee. Schep het selderijmengsel door het vlees en voeg de wijn langs de rand van de pan toe. Verwarm het gerecht nog circa 5 minuten heel zachtjes. Lekker met aardappelen met olijven.
Voedings-
waarde
Energie4219 KiloJoules
1005 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
46 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.