culinaire zaken .nl |
Koolrolletjes (groene) met gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 100 2 1 1 1 1 |
gram deciliter gram stuks zakje stuks stuks eetlepel |
gehakt (runder-,mager) melk (halfvol) kaas ui soep (kerrie-) kool (groen) wortel (winter-) boter (room-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Neem 12 grote en mooie bladeren van de groene kool. Leg deze in kokend water en laat ze in 3 minuten zacht worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Doe de reepjes in een zeef en schenk het kookvocht van de koolbladeren erover. Pel de uien en snij ze in ringen. Vet een wijde, lage ovenschaal (2 l) dik in en verdeel de reepjes kool en de uiringen over de bodem. Schrap de wortel en rasp hem grof. Meng de geraspte wortel en de helft van het pakje kerriesoeppoeder door het gehakt. Verdeel het gehakt in 12 gelijke stukken. Spreid de koolbladeren op het aanrecht uit en snij de dikke stronk weg. Leg op elk koolblad een stuk gehakt. Vouw de zijkant van de koolbladeren over het gehakt en rol het gehakt in de kool. Leg de koolrolletjes met de sluitkant naar beneden op de kool en uien in de ovenschaal. Doe de melk in een pan en klop met een garde de rest van het kerriesoeppoeder erdoor. Breng de melk al roerende aan de kook en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas erdoor en laat deze smelten. Schenk de saus over de koolrolletjes. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven van 200 en laat de koolrolletjes in 45 minuten door en door heet en gaar worden. Lekker met: (zilvervlies)rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1830 KiloJoules 436 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 35 gram 3 gram |