culinaire zaken .nl |
Konijn met gedroogde pruimen 1 (Lekker met gekookte aardappelen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 6 12 2 1 1 1 |
gram centiliter stuks stuks theelepel stuks teentje |
konijn bier pruim (gedroogd) ui tijm laurier (blad) knoflook | ||
Berei- ding |
Zet de gedroogde pruimen een dag tevoren in bier te week. Snij het konijn in stukken, voeg peper en zout toe en bestrooi met een weinig paneermeel. Voeg er de uien, knoflook, peper, zout, tijm en laurier aan toe. Schenk daar het bier over, waarin de pruimen zijn geweekt. Laat 30 minuten op een zacht vuur koken en voeg de pruimen op het konijn toe (NIET mengen). Laat dit nog een kwartier stoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1996 KiloJoules 475 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 51 gram 12 gram |