culinaire zaken .nl |
Komkommersalade sahib | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2 2 0.50 - |
deciliter eetlepel stuks theelepel naar smaak |
kefir munt komkommer komijn zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de plakjes komkommer met zout en laat ze 20 minuten uitlekken. Spoel ze af met koud water en dep ze droog. Verhit de komijn zolang in een droge koekepan tot ze kruidig gaat ruiken. Stamp het fijn in een vijzel en meng door de kefir. Hak de munt fijn en voeg deze en de komkommer toe. Meng alles goed elkaar. Laat de raita 1 uur koud worden in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 143 KiloJoules 34 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 2 gram |