culinaire
zaken
.nl
Kipschnitzel met perzik en kerrierijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
25
2
2
2
2
1
1
1
0.50
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
pak
boon (snij-,vers)
boter (room-)
kipschnitzel (cornflakes)
olie ingrediënt info
bouillon (poeder)
kerrie (poeder)
paprika (rood) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
perzik
rijst (snelkook) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel het sjalotje en snipper het fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van circa 1 centimeter.
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en schep de sjalot, paprika en snijbonen erdoor. Smoor de bonen met de deksel op de pan in circa 5 minuten bijna gaar. Roer de kerriepoeder en rijst door de groenten en bak ze circa 2 minuten mee. Voeg 2 deciliter water en de bouillonpoeder toe en kook de rijst verder gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de schijfjes perzik circa 2 minuten met de kipschnitzels mee. Leg de kipschnitzels op 2 borden en verdeel de perzikschijfjes erover. Schep de groentekerrierijst ernaast.
Voedings-
waarde
Energie2468 KiloJoules
588 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
17 gram
6 gram