culinaire
zaken
.nl
Kipschnitzel met abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
4
4
3
3
2
2
2
1
0.50
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
mililiter
eetlepel
theelepel
eetlepel
gram
fles
naar smaak
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
boter (room-)
appel (Jonagold)
kipschnitzel
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
munt (vers) ingrediënt info
kerrie (poeder)
rum
zout
cider (zoet)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In zeef abrikozen onder koud stromend water afspoelen. In stukjes snijden. In steelpan abrikozen met 1.5 deciliter water en rum circa 5 minuten koken. Afgieten, vocht bewaren.
In diep bord bloem strooien. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder.
Abrikozen over kip verdelen. Dubbelklappen en met houten cocktailprikker vaststeken. Door bloem wentelen, overtollige bloem eraf schudden.
In koekepan boter verhitten. Kip circa 7 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken.
Kipschnitzels op schaal leggen. Door bakvet 1.5 deciliter abrikozenvocht roeren.
Jus overdoen in juskom.
Voedings-
waarde
Energie1141 KiloJoules
272 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
3 gram
4 gram