culinaire
zaken
.nl
Kippenlevers in madeirasaus
(Foies de volaille au Madere)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3
5
50
30
2.50
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
centiliter
kippenleveringrediënt info
saus (basis-,bruin)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
madeira
Berei-
ding
Haal gefatsoeneerde helften van stevige kippenlevers (=van jonge kip) door de bloem en schud in zeefje uit. Bak de levers in weinig fijne olie (olijf-, mais-of zonnebloemolie) fel heet (circa 4 minuten slechts, anders worden ze droog) en betrek darbij de gehakte uien. Neem 3 deciliter bruine saus, breng deze in tweede pannetje aan de kook, roer 0,25 deciliter madeira door, schud er de levertjes in en laat ze in de saus "tegen het kookpunt" weer in-en-in heet worden. Serveren met pilaf en mais.
Voedings-
waarde
Energie1241 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
31 gram
0 gram