culinaire
zaken
.nl
Kippenbouten (Indiaas)
(Opmerkelijk door de marinade van yoghurt en specerijen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.25
5
2
2
2
1
1
1
kilogram
deciliter
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
kippenbout
yoghurt (Bulgaars)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ketoembar
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
chilipoeder
Berei-
ding
Snij de kippenbouten in tweeen. Wrijf de kipstukken in met de uitgeperste knoflook. Doe ze in een grote schaal. Roer door de yoghurt het chilipoeder. Wentel de kipstukken erdoor. Laat ze afgedekt in de koelkast 3 uur marineren. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Verhit in een grote braadpan de olie. Fruit de ui 3 minuten. Schep de ui uit de pan. Verwarm in dezelfde bakolie de ketoembar (koriander) met koenjit (kurkuma), zout en peper gedurende 1 minuut. Voeg 1 deciliter water toe en breng aan de kook. Voeg de kipstukken met de yoghurtmarinade toe en braad de kip 10 minuten aan beide kanten. Voeg de ui toe en laat alles afgedekt 30 minuten zachtjes stoven. Laat dan de saus van de kip onafgedekt 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook intussen de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Snij de eieren in partjes en voeg ze toe aan de kip.
Variatie: voeg het sap van een uitgeperste citroen toe aan de yoghurtmarinade. Juist met Indiase curryschotels zijn veel variaties mogelijk: voeg kleingesneden appel, ananas of stukjes gember toe.
Voedings-
waarde
Energie2460 KiloJoules
586 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
54 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.