culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met appel, puree en worteltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
2
7.50
5
50
25
2
2
1
1
1
1
1
gram
gram
deciliter
centiliter
centiliter
gram
gram
takje
eetlepel
pak
stuks
theelepel
stuks
theelepel
wortel
kipfilet
melk (halfvol) ingrediënt info
sap (appel-)
room (slag-)
spek (ontbijt-,mager)
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
appel
tijm ingrediënt info
ui ingrediënt info
honing
Voor-
berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Appel schillen en in stukjes snijden. Spek in stukjes knippen of snijden. Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en tijm. Op een bord bloem strooien en de kip daardoor wentelen.
Berei-
ding
Verhit in een koekepan de boter en bak 2 minuten ui en spek. Voeg de kip toe en laat 5 minuten meebakken. In een pan worteltjes verwarmen volgens de gebruiksaanwijzing. Maak in een andere pan de aardappelpuree (garni met ui en paprika van Maggi) met melk en water. Voeg de appel aan de kip toe en laat nog 3 minuten bakken. Giet de worteltjes af en schep de honing erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Roer appelsap en slagroom door het kipmengsel. Breng aan de kook en breng het op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1209 KiloJoules
288 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
19 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.