culinaire zaken .nl |
Kipfilet met appel, puree en worteltjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 2 7.50 5 50 25 2 2 1 1 1 1 1 |
gram gram deciliter centiliter centiliter gram gram takje eetlepel pak stuks theelepel stuks theelepel |
wortel kipfilet melk (halfvol) sap (appel-) room (slag-) spek (ontbijt-,mager) boter (room-) peterselie (vers) bloem puree (aardappel-,instant appel tijm ui honing | ||
Voor- berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Appel schillen en in stukjes snijden. Spek in stukjes knippen of snijden. Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en tijm. Op een bord bloem strooien en de kip daardoor wentelen. | |||
Berei- ding |
Verhit in een koekepan de boter en bak 2 minuten ui en spek. Voeg de kip toe en laat 5 minuten meebakken. In een pan worteltjes verwarmen volgens de gebruiksaanwijzing. Maak in een andere pan de aardappelpuree (garni met ui en paprika van Maggi) met melk en water. Voeg de appel aan de kip toe en laat nog 3 minuten bakken. Giet de worteltjes af en schep de honing erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Roer appelsap en slagroom door het kipmengsel. Breng aan de kook en breng het op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1209 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 19 gram 4 gram |