culinaire
zaken
.nl
Kip zoetzuur
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
250
150
4
2
2
2
1.50
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
ananas (stukjes) ingrediënt info
kipfilet
boon (sperzie-,vers)
champignon ingrediënt info
olie ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
appel
sambal oelek
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
suiker (bruin)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Haal de sperziebonen af en breek ze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Snij de paprika in stukjes. Snipper de appel grof.
Berei-
ding
De kipfilet in reepjes snijden en in de olie goudbruin bakken. Wat zout, (versgemalen) peper en paprikapoeder naar smaak ervover strooien. De uien meefruiten. De groenten bij het vlees scheppen en al omscheppend even bakken. Het ananasnat en de ketjap toevoegen en alles 15 minuten laten pruttelen. De champignons, de appel, de ananasstukjes, de suiker en sambal toevoegen en alles nog even warm laten worden. Serveer met: rijst.
Voedings-
waarde
Energie1658 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
30 gram
7 gram