culinaire
zaken
.nl
Kip met paksoi en tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
10
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
gram
takje
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
struik
kipfilet
koriander (vers)
sherry (droog)
olie ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
olie (sesam-) ingrediënt info
suiker
tomaat ingrediënt info
paksoi
Voor-
berei-
ding
Maak de paksoi schoon en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de tomaat in 8 partjes en de bosuitjes in dunne ringetjes. Schil het schijfje gemberwortel en snijd het in heel kleine stukjes. Snijd de kipfilet in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken in reepjes. Roer sesamolie, suiker en maizena door elkaar en schep de kipreepjes erdoor.
Berei-
ding
Verhit de wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de bosuiringetjes en gember tot ze gaan geuren. Voeg de kipreepjes toe en bak ze al omscheppend in circa 3 minuten bruin. Schep ze op een bord. Bak de paksoi en tomaat al omscheppend 2 minuten. Schep de kipreepjes er weer door. Roer de sherry en sojasaus erdoor en warm het geheel al omscheppend goed door. Knip de koriander erboven fijn. Lekker met rijst.
Voedings-
waarde
Energie1205 KiloJoules
287 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
25 gram
1 gram