culinaire
zaken
.nl
Kip met ananas en gebakken mihoen (of macaroni)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
3
2
2
1
1
1
1
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
kipschnitzel
mihoen
ananas (schijven) ingrediënt info
ketjap (manis)
maizena
selderij (blad-)ingrediënt info
sap (citroen-)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
Snij 2 ongepaneerde kipschnitzels in smalle reepjes. Snij 2 a 3 ananasringen in kleine stukjes. Maak een marinade door 2 eetlepes zoute soja-saus (ketjap manis) te vermengen met 1 eetlepels ananassap, 1 theelepel citroen- of limoensap, 1 theelepel sambal oelek en 1 uitgeperst knoflookteentje. Schenk het mengsel over het kippenvlees. Schep alles goed door elkaar en laat het 20 minuten staan. Laat het kippenvlees daarna op een zeef uitlekken en vang de marinade op.

Bereid intussen de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken. Leg het kippenvlees in een kom. Strooi er door een zeefje 2 theelepels maizena over. Schep alles goed om. Verhit een pan met 2 eetlepels (zonnebloem)olie en bak het kippenvlees er in 5 a 6 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, goudbruin in.

Laat alles nog even bakken en doe er dan 2 eetlepels ananassap en de opgevangen marinade bij. Laat alles enkele minuten pruttelen. Spreid de mihoen er over uit. Strooi 1 eetlepels fijngehakte bladselderij erover en schep alles dan zolang om, dat de mihoen warm geworden is. Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en strooi er aan tafel wat seroendeng over.

Tip: U kunt het gerecht ook combineren met drooggekookte rijst. Dien de rijst dan apart op en voeg, vlak voor het opdienen, 1 eetlepels zoete soja-saus bij de kip met ananas.

Idee: Voeg vlak voor het einde van het pruttelen van het kip-ananas mengsel tauge toe.
Voedings-
waarde
Energie1362 KiloJoules
324 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
15 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.