culinaire
zaken
.nl
Karbonade (lende, gevuld)
(Haas en lendekarbonade 10' bakken)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
4
4
2
2
1
1
-
-
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
meel (paneer-)
varkenskarbonade (haas-)
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
prei
oregano ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de karbonades in als een enveloppe (beter: laat dit de slager doen). Verhit de boter en fruit hierin de schoongemaakte, in ringen gesneden prei (alleen het witte gedeelte) en de in plakjes gesneden champignons. Voeg de tomatenpuree met de oregano, peper en zout toe. Laat het mengsel even goed doorwarmen en vervolgens afkoelen. Vul de karbonades met het afgekoelde mengsel en maak de opening dicht met een cocktailprikker. Wentel de karbonades door het paneermeel (of bloem) en bak ze in de boter in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer met: gebakken aardappelen en gemengde sla.
Voedings-
waarde
Energie1560 KiloJoules
371 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
35 gram
3 gram