culinaire zaken .nl |
Kapucijnerschotel (Captain's dinner - zie ook: rookworst met ui en oosters) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
140 1 1 1 1 1 |
gram stuks stuks teentje blik eetlepel |
doperwt (blik) paprika (rood) peper (spaans,rood) knoflook capucijner (blik) olie (olijf-) | ||
Voor- berei- ding |
Was de paprika en de rode peper. Halveer beide en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de peper fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit in een braadpan de olie. Voeg de paprika en de rode peper toe. Bak 2 minuten op een matig vuur. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de afgegoten kapucijners en de afgegoten doperwten toe. Verwarm alles nog 10'. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 252 KiloJoules 60 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 2 gram |