culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet met groenten en rijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
125
2
4
4
3
2
2
1
1
0.50
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
pangroente Bistro (diepv)
kalkoenfilet
rijst (snelkook) ingrediënt info
sherry (droog)
olie ingrediënt info
atjar tjampoer ingrediënt info
gember (geconfijt) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
maizena
bouillon (kippen-,tablet)
Voor-
berei-
ding
Pangroente in schaaltje doen en in bakje met heet water zetten. In ca. 15 minuten half laten ontdooien. Intussen kalkoenfilets in dunnen reepjes snijden. Ketjap marinade in kom doen. Kalkoefiletreepjes erdoor scheppen en circa 5 minuten laten marineren. Intussen in pan met 2 deciliter kokend water rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Gember in stukjes snijden. In kommetje maizena met sherry losroeren.
Berei-
ding
Op hoog vuur wok/braadpan goed heet laten worden. Olie toevoegen en verhitten. Kalkoenreepjes met marinadevocht circa 2 minuten al omscheppende op matig hoog vuur bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Circa 30 seconden al roerende meebakken. Pangroente toevoegen en circa 3 minuten al roerende meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes, gemberstukjes, maizenamengsel en 1 deciliter water toevoegen en al omscheppende meekoken tot vocht gebonden is. Serveren met rijst en atjar.
Voedings-
waarde
Energie2167 KiloJoules
516 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
27 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.