culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet met groenten en rijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | Wok / Roerbakken | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 125 2 4 4 3 2 2 1 1 0.50 |
gram gram gram centiliter eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel teentje theelepel stuks |
pangroente Bistro (diepv) kalkoenfilet rijst (snelkook) sherry (droog) olie atjar tjampoer gember (geconfijt) ui (bos-) ketjap (manis) knoflook maizena bouillon (kippen-,tablet) | ||
Voor- berei- ding |
Pangroente in schaaltje doen en in bakje met heet water zetten. In ca. 15 minuten half laten ontdooien. Intussen kalkoenfilets in dunnen reepjes snijden. Ketjap marinade in kom doen. Kalkoefiletreepjes erdoor scheppen en circa 5 minuten laten marineren. Intussen in pan met 2 deciliter kokend water rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Gember in stukjes snijden. In kommetje maizena met sherry losroeren. | |||
Berei- ding |
Op hoog vuur wok/braadpan goed heet laten worden. Olie toevoegen en verhitten. Kalkoenreepjes met marinadevocht circa 2 minuten al omscheppende op matig hoog vuur bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Circa 30 seconden al roerende meebakken. Pangroente toevoegen en circa 3 minuten al roerende meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes, gemberstukjes, maizenamengsel en 1 deciliter water toevoegen en al omscheppende meekoken tot vocht gebonden is. Serveren met rijst en atjar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2167 KiloJoules 516 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 27 gram 0 gram |