culinaire
zaken
.nl
Kalfsschnitzels met Parmaham en salie
(Saltimbocca alla Romana)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
25
4
4
4
2
1
-
-
deciliter
gram
theelepel
stuks
plakje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
wijn (wit,droog)
boter (room-)
salie (gedroogd)
kalfsschnitzel ingrediënt info
ham (Parma-)
olie (olijf-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de schnitzels in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud het overtollige bloem er weer af. Wrijf de schnitzels aan een kant in met salie en leg op elke schnitzel een plakje ham. Klap de schnitzels dubbel en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit de olie in een koekepan en bak de schnitzels op hoog vuur in circa 2 minuten bruin en gaar.
Leg de gevulde kalfsschnitzels op 2 warme borden en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schenk de wijn bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat de jus op hoog vuur inkoken. Klop de boter erdoor. Schenk de jus over het vlees. Serveer met groene asperges en spaghetti waardoor u een mengsel van even in olijfolie aangefruite knoflook met gesnipperde rode paprika, peterselie en bieslook schept.
Voedings-
waarde
Energie2378 KiloJoules
566 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
53 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.