culinaire
zaken
.nl
Kalfsoesters met pesto jus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1.50
1
30
10
3
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalfshaas
wijn (wit,droog)
room (slag-)
boter (room-)
peperkorrel (wit) ingrediënt info
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
pesto ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij van de kalfshaas plakken van 1 centimeter dik en klop deze plat. Wrijf de oesters in met zout en peper en bstuif ze met een beetje bloem. Bak telkens enkele oesters aan beide kanten 3 a 4 minuten in een zwarte koekepan op halfhoog vuur in de boter en olie. Houd ze daarna op een schaal warm. Schep het vet uit de pan. Schenk de wijn bij de aanbaksels en roer deze los. Leg het vlees in de pan en laat dit op een laag vuur, met deksel op de pan, 10 minuten sudderen. Leg het vlees weer op de schaal. Schenk de (garde)room bij het vocht en kook dit tot sausdikte in. Neem het daarna van het vuur en roer er de pestosaus en (liefst) roze pepertjes bij.
Voedings-
waarde
Energie2151 KiloJoules
512 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
31 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.