culinaire zaken .nl |
Kalfsoesters met pesto jus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1.50 1 30 10 3 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kalfshaas wijn (wit,droog) room (slag-) boter (room-) peperkorrel (wit) olie bloem pesto peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snij van de kalfshaas plakken van 1 centimeter dik en klop deze plat. Wrijf de oesters in met zout en peper en bstuif ze met een beetje bloem. Bak telkens enkele oesters aan beide kanten 3 a 4 minuten in een zwarte koekepan op halfhoog vuur in de boter en olie. Houd ze daarna op een schaal warm. Schep het vet uit de pan. Schenk de wijn bij de aanbaksels en roer deze los. Leg het vlees in de pan en laat dit op een laag vuur, met deksel op de pan, 10 minuten sudderen. Leg het vlees weer op de schaal. Schenk de (garde)room bij het vocht en kook dit tot sausdikte in. Neem het daarna van het vuur en roer er de pestosaus en (liefst) roze pepertjes bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2151 KiloJoules 512 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 31 gram 0 gram |