culinaire
zaken
.nl
Kalfslever met Safarisaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
3
4
-
-
-
-
deciliter
centiliter
plakje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
eetlepel
fond (kalfs-)
Safari African Drink
kalfslever
peper ingrediënt info
boter (room-)
zout
bloem ingrediënt info
Berei-
ding
De kalfslever droogdeppen met keukenpapier, met peper en zout bestrooien en door de bloem halen. Het overtollige bloem afschudden. De lever in hete boter aan beide kanten mooi bruin bakken in 6-8 minuten. Uit de pan nemen en warm houden.
Het braadvet afblussen met de kalfsfond en de Safari en het geheel 10 minuten laten doorkoken. De saus op smaak brengen met peper en zout en een klontje boter.
De lever op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast schenken. Lekker met aardappelgratin en haricot verts.
Voedings-
waarde
Energie851 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
23 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.