culinaire zaken .nl |
Kalfslever met Safarisaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 3 4 - - - - |
deciliter centiliter plakje naar smaak naar smaak naar smaak eetlepel |
fond (kalfs-) Safari African Drink kalfslever peper boter (room-) zout bloem | ||
Berei- ding |
De kalfslever droogdeppen met keukenpapier, met peper en zout bestrooien en door de bloem halen. Het overtollige bloem afschudden. De lever in hete boter aan beide kanten mooi bruin bakken in 6-8 minuten. Uit de pan nemen en warm houden. Het braadvet afblussen met de kalfsfond en de Safari en het geheel 10 minuten laten doorkoken. De saus op smaak brengen met peper en zout en een klontje boter. De lever op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast schenken. Lekker met aardappelgratin en haricot verts. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 851 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 23 gram 0 gram |