culinaire
zaken
.nl
Kalfslever met mango en ananas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
50
20
12
2
2
1
1
0.50
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
zakje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
sap (ananas-)
boter (room-)
rozijn ingrediënt info
bloem ingrediënt info
kalfslever
ananas (schijven) ingrediënt info
prei
mango ingrediënt info
santen ingrediënt info
saus (soja-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De schil dik van ananasschijven afsnijden en kern verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Mango langs pit halveren. Vruchtvlees in de schil in blokjes snijden. Schil naar binnen duwen en blokjes van schil snijden. In een steelpannetje ananassap verwarmen. Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Wassen en in vergiet laten uitlekken. Santen en rozijnen erdoor roeren. Kalfslever inwrijven met zout en peper. Op bord bloem strooien en kalfslever erdoor wentelen. In koekepan boter verhitten. Lever in ongeveer 11 minuten zachtjes bruin en gaar bakken. Af en toe keren. Lever op warme schaal scheppen en warm houden. In bakvet prei, ananas- en mangostukjes ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Rozijnensantenmengsel erdoor roeren en ongeveer 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met druppels sojasaus. Lekker met zilvervliesrijst en veldsla.
Voedings-
waarde
Energie3418 KiloJoules
814 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
97 gram
28 gram
8 gram