culinaire
zaken
.nl
Kaasfondue met groene kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1.50
100
20
20
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
takje
sprietje
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
kaas (lichtbelegen)
wijn (wit,droog)
kaas (kernhem)ingrediënt info
kervel (vers)
bieslook (vers) ingrediënt info
cognac
knoflook ingrediënt info
maizena
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de groene kruiden fijn. Rasp de kaas. Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met een opengesneden teentje knoflook.
Berei-
ding
Doe de wijn in de braadpan en verwarm tot hij bruist. Voeg al roerende de beide kaassoorten toe. Roer de maizena glad met water en bind hiermee de fondue. Roer de cognac en de kruiden erdoor. Giet over in de fonduepan.

Magnetron
gebruik een aardewerk fonduepan of een glazen schaal. Verwarm de wijn onafgedekt circa 1.5 minuten op vol. Roer de kaas er in gedeelten door. Verwarm de fondue afgedekt nog circa 3 minuten op vol tot de kaas gesmolten is. Roer de aangemaakte maizena erdoor en verwarm nog circa 1 minuut op vol. Roer de cognac, de kruiden en de peper erdoor.
Voedings-
waarde
Energie2926 KiloJoules
697 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
49 gram
11 gram