culinaire
zaken
.nl
Kaasaardappelen met haring
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
200
8
2
2
2
0.50
-
-
kilogram
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kaas (room-)
haring (filet)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
suiker
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappelen goed wassen, eventueel met een harde borstel afborstelen. De aardappelen doormidden snijden en de snijvlakken met olie bestrijken. Met de snijvlakken omlaag op de bakplaat leggen en in de oven 40 minuten bakken op 220 graden celsius. Intussen de paprikapoeder door de kaas roeren. De uien pellen en snipperen. Door de kaas roeren en het mengsel met zout, peper en suiker op smaak brengen. De snijvlakken van de gebakken aardappelen met kaascreme bestrijken en deze bij de haringen serveren. Eventueel nog met peterselie en schijfjes citroen garneren.
Voedings-
waarde
Energie3908 KiloJoules
930 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
60 gram
12 gram