culinaire
zaken
.nl
Joegoslavische vleesschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
525
275
160
30
6.50
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkensfilet
tomaat (blik) ingrediënt info
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
boter (room-)
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
bouillon (tablet)
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dobbelstenen. Doe de boter, fijngesneden ui en gehakte knoflook in een glazen schaal en verwarm 3.5 minuut op 850. Vervolgens de paprika's wassen en in reepjes snijden. Giet de tomaten af en deel ze in vieren. Leng het opgevangen tomatenvocht met bouillon tot ruim een kwart liter aan. Voeg de stukken vlees, paprikareepjes, rijst, tomatenbouillon en de kruiden bij het uimengsel en verwarm dit 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Roer de tomaten en de tomatenpuree door dit mengsel en verwarm het nog 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Vervolgens 16 minuten op 440 Watt afgedekt verder gaar laten worden. Laat het voor het opdienen nog 6 minuten gesloten nagaren.
Voedings-
waarde
Energie4170 KiloJoules
993 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
96 gram
61 gram
8 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.