culinaire zaken .nl |
Joegoslavische vleesschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Joegoslavie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
525 275 160 30 6.50 2 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram theelepel stuks eetlepel stuks teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkensfilet tomaat (blik) rijst (langkorrelig) boter (room-) paprika (poeder) ui puree (tomaten-) bouillon (tablet) knoflook paprika (groen) paprika (rood) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dobbelstenen. Doe de boter, fijngesneden ui en gehakte knoflook in een glazen schaal en verwarm 3.5 minuut op 850. Vervolgens de paprika's wassen en in reepjes snijden. Giet de tomaten af en deel ze in vieren. Leng het opgevangen tomatenvocht met bouillon tot ruim een kwart liter aan. Voeg de stukken vlees, paprikareepjes, rijst, tomatenbouillon en de kruiden bij het uimengsel en verwarm dit 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Roer de tomaten en de tomatenpuree door dit mengsel en verwarm het nog 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Vervolgens 16 minuten op 440 Watt afgedekt verder gaar laten worden. Laat het voor het opdienen nog 6 minuten gesloten nagaren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4170 KiloJoules 993 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 96 gram 61 gram 8 gram |