culinaire
zaken
.nl
Hartige ham- en kaastaart uit Frankrijk
(Quiche lorraine)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
200
200
2
125
100
4
8
4
3
1
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
stuks
teentje
stuks
bouquet
naar smaak
naar smaak
ham (gekookt)
bloem ingrediënt info
kaas (Emmental)
room (slag-)
boter (room-)
ham (rauw)
water
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
kruiden (tuin-,vers)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de boter en de bloem in de mengkom. Voeg het water, wat zout en peper en een deel van de kaas toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Kneed een samenhangend deeg. Laat het 50 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Snij intussen voor de vulling de beide hamsoorten in blokjes. Pel en snipper de uien. Was de kruiden en hak ze fijn. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit. Roer in een kom de ham, ui, kruiden en knoflook door elkaar en zet het op een koele plaats. Klop de eieren los met wat zout en peper, voeg de geraspte kaas toe en roer er de slagroom door. Druk het deeg in de beboterde springvorm en duw het deeg tegen de randen 2 centimeter omhoog. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasoven 5-6) en bak de taartbodem zonder vulling 10 minuten voor. Neem de springvorm uit de oven, verdeel het hammengsel over het deeg en giet het eiermengsel erover. Zet de vorm terug in de oven, verhoog de temperatuur tot 250 graden Celcius, gasovenstand 6-7 en bak de taart nog 50 minuten Warm serveren.
Voedings-
waarde
Energie3504 KiloJoules
834 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
40 gram
1 gram