culinaire
zaken
.nl
Groenterijst met gehaktballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
4
2
2
2
2
1
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
takje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
knol
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
rijst ingrediënt info
kerrie (poeder)
boter (room-)
prei
selderij (blad-)ingrediënt info
bouillon (poeder)
ui ingrediënt info
wortel (winter-)
saus (worcestershire-)
selderij (knol-)ingrediënt info
karwijzaad
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Prei in ringen snijden en wassen. Wortel (circa 200 gram) schrappen, wassen en in blokjes snijden. Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Wassen en in blokjes snijden. In kopje bladselderij fijnknippen. In kom doen: gehakt, fijngeknipte selderij, 2 theelepels kerriepoeder, enkele druppels worcestershiresaus, zout en peper. Goed vermengen. Hiervan balletjes ter grootte van walnoot vormen.
In pan met water, zout en karwijzaad, rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in braadpan boter verhitten. Gehakt in circa 3 minuten rondom bruin bakken. Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Toevoegen: prei, wortel, knolselderij, 2 theelepels kerriepoeder en bouillonpoeder. Met deksel op pan circa 20 minuten stoven.
Rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met worc.saus, zout en peper. Overdoen in schaal.
Voedings-
waarde
Energie3395 KiloJoules
808 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
94 gram
24 gram
7 gram