culinaire
zaken
.nl
Groente-gratin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
750
500
250
200
150
50
50
3
2
1
1
1
kilogram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
tomaat (blik) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
gehakt (varkens-)
room
kaas (lichtbelegen)
spek (rook-)
kaas (oud)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
boter (room-)
tijm ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
De aardappelen in de schil koken, schillen en wat laten afkoelen, dan in schijfjes snijden.
De courgettes goed wassen, kapjes en eventuele bruine delen verwijderen, de groente in de lengte halveren en dan in schijfjes snijden.
De tomaten op een zeef laten uitlekken. Nat opvangen.
Het spek in dobbelsteentjes snijden, uitbakken. Intussen de uien schillen, fijnhakken, erbij doen en glazig fruiten.
Het gehakt toevoegen. Rul bakken.
De courgettes erbij doen, 5-10 minuten meestoven. Met zout, peper en tijm krachtig kruiden.
De eieren met de room en het uitgelekte tomatensap klutsen, met zout, peper, tijm en paprikapoeder pittig op smaak maken.
De jongbelegen goudse grof raspen. De helft daarvan met de aardappelen, de andere helft met de gehakt-courgette-massa omscheppen.
Een soufflevorm invetten, eerst de helft van de aardappelmassa, dan het courgettegehakt erin scheppen. De tomaten daarop leggen, met de overige aardappelen bedekken.
De eierroom erover gieten, de fijngeraspte oude goudse erover strooien en in de op 200 graden Celcius voorverwarmde oven circa 45 minuten bakken.
Voedings-
waarde
Energie3792 KiloJoules
903 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
39 gram
8 gram