culinaire
zaken
.nl
Gehaktrolletjes met tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
100
4
3
2.50
2
1
1
0.25
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
sap (tomaten-,gekruid)
mais (blik)
boter (room-)
beschuit
maizena
basilicum (vers)ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden. Ui pellen en heel fijn snipperen.
In kom doen: paprika, ui, gehakt, mais, ei, basilicum, zout en peper. Beschuiten erboven verkruimelen. Goed vermengen. Hiervan 8 rolletjes vormen.
In koekepan boter verhitten. Rolltjes in circa 4 minuten rondom bruin bakken.
Aan gehaktrolletjes 0.5 deciliter water toevoegen. In nog 10 minuten gaar rn bruinbakken.
In steelpan tomatensap aan de kook brengen. In kommetje maizena en 3 eetlepels water tot glad papje roeren. Al roerende aan tomatensap toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.
Gehaktrolletjes op schaal leggen. Saus erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie2528 KiloJoules
602 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
20 gram
2 gram