culinaire
zaken
.nl
Gehakt met perzik, pruimen en appel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
50
3
2
2
2
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
pot
stuks
theelepel
gehakt (runder-,mager)
wijn (wit,droog)
rozijn ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
appel
kerrie (poeder)
ui ingrediënt info
pruim (rood)
perzik (blik)
saus (worcestershire-)
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in stukken. Halveer de peruimen. Laat de (halve) perziken uitlekken en vang het sap op in een pannetje. Was de rozijnen, wel ze in warm water en laat ze uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in schijfjes van circa 1 centimeter. Kook de appels 3 minuten in het perziksap en laat ze afkoelen. Bak et gehakt in de olie rul en bak de kerriepoeder en de ui even mee. Voeg de witte wijn, de rozijnen en wat peper en zout toe. Laat het gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met de worchestershiresaus. Voeg de vruchten toe en laat ze goed warm worden.
Serveer met aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1575 KiloJoules
375 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
22 gram
4 gram