culinaire
zaken
.nl
Gebakken lever
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
20
10
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenslever
boter (room-)
bloem ingrediënt info
azijn ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
citroen
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestuif de plakken lever aan beide kanten licht met bloem. Maak de boter heet in een koekepan en bak ze als biefstuk kort aan beide kanten op een flink vuur. Kruid met zout en peper en schik ze op een warme schaal. Maak de bakboter los met azijn, breng het al roerend aan de kook en giet het over de lever. Garneer met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie582 KiloJoules
139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
14 gram
0 gram