culinaire
zaken
.nl
Chili con carne 4 (uit de oven)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
400
400
1.50
60
20
3
3
2
2
1
1
1
1
1
1
-
kilogram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
zakje
stuks
stuks
stuks
takje
stuks
naar smaak
aardappel ingrediënt info
boon (Chili-,blik)
runderbaklap
tomaat (blik) ingrediënt info
melk (halfvol) ingrediënt info
kaas (belegen)
boter (bak-)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
kruidenmix (Chili-)
paprika (groen) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
laurier (blad)
tijm (vers) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen. Snipper de ui. Rasp de kaas.
Berei-
ding
De aardappels gaar koken en er met de melk, zout, peper en nootmuskaat naar smaak, het ei en de kaas een stevige puree van stampen. De baklapjes in reepjes snijden en in de verhitte olie met margarine bruin bakken. De gesnipperde uien en knoflook uit de pers meebakken op een laag vuurtje. De inhoud van het zakje kruiden toevoegen, kort meebakken en met de tomaatstukjes en tomatenpuree, laurierblad, tijm en rode kidneybonen (chilibonen) omroeren. De in stukjes gesneden paprika's toevoegen en het geheel tegen de kook aanbrengen. De massa in een ingevette ovenschaal scheppen en gelijkmatig afdekken met de aardappelpuree. Met een vork mooie streepjes over de puree trekken en in een vrij hete oven, 200 graden Celcius, in 40 minuten bruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie2832 KiloJoules
674 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
41 gram
36 gram