culinaire zaken .nl |
Bruine bonenschotel voor het najaar | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
850 750 200 140 4 2 2 2 2 2 |
gram gram gram gram eetlepel stuks stuks stuks theelepel eetlepel |
boon (bruin,blik) aardappel vlees (bami/nasi) puree (tomaten-) olie (zonnebloem-) worst (rook-) wortel (winter-) prei sambal oelek ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Schil de aardappelen en de winterwortels en was ze. Snij ze in blokjes. Kook ze samen in een pan met water in 10 minuten gaar. Snij intussen de preien in de lengte doormidden, spoel ze schoon en snij ze in dunne reepjes. Snij de rookworst in plakjes. Verhit in een hapjespan de olie. Roerbak het nasivlees in 10 minuten gaar en lichtbruin. Voeg tussentijds de prei toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de rookworst toe en roerbak nog 2 minuten. Giet de aardappelen en wortels af en voeg ze toe aan het nasivlees. Voeg de bruine bonen toe. Roerbak nog 4 minuten tot alles door en door warm is. Breng op smaak met sambal en ketjap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5625 KiloJoules 1339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 42 gram 14 gram |