culinaire
zaken
.nl
Bruine bonenschotel voor het najaar
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
850
750
200
140
4
2
2
2
2
2
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
boon (bruin,blik)
aardappel ingrediënt info
vlees (bami/nasi)
puree (tomaten-)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
worst (rook-)
wortel (winter-)
prei
sambal oelek
ketjap (manis)
Berei-
ding
Schil de aardappelen en de winterwortels en was ze. Snij ze in blokjes. Kook ze samen in een pan met water in 10 minuten gaar. Snij intussen de preien in de lengte doormidden, spoel ze schoon en snij ze in dunne reepjes. Snij de rookworst in plakjes. Verhit in een hapjespan de olie. Roerbak het nasivlees in 10 minuten gaar en lichtbruin. Voeg tussentijds de prei toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de rookworst toe en roerbak nog 2 minuten. Giet de aardappelen en wortels af en voeg ze toe aan het nasivlees. Voeg de bruine bonen toe. Roerbak nog 4 minuten tot alles door en door warm is. Breng op smaak met sambal en ketjap.
Voedings-
waarde
Energie5625 KiloJoules
1339 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
109 gram
42 gram
14 gram