culinaire
zaken
.nl
Geglaceerde worteltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
50
3
0.50
-
-
1
gram
gram
deciliter
theelepel
naar smaak
naar smaak
eetlepel
peen (bos-)
boter (room-)
bouillon (vlees-)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
peterselie (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de peterselie fijn.
Berei-
ding
Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken. Leg
ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met de bouillon en tijm.
Strooi er wat zout en peper over.

Snij de boter in dunne plakjes en verdeel deze over de ovenschotel.
Dek de schaal af en zet hem circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 graden Celcius, gasovenstand 5).

Garneer met peterselie. Lekker bij vis, lamsvlees of kipgerechten.
Voedings-
waarde
Energie659 KiloJoules
157 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
2 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.