culinaire zaken .nl |
Geglaceerde worteltjes | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 3 0.50 - - 1 |
gram gram deciliter theelepel naar smaak naar smaak eetlepel |
peen (bos-) boter (room-) bouillon (vlees-) tijm (gedroogd) peper zout peterselie (vers) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de peterselie fijn. | |||
Berei- ding |
Kook de peentjes kort en laat ze op een vergiet goed uitlekken. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedek ze met de bouillon en tijm. Strooi er wat zout en peper over. Snij de boter in dunne plakjes en verdeel deze over de ovenschotel. Dek de schaal af en zet hem circa 30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch 200 graden Celcius, gasovenstand 5). Garneer met peterselie. Lekker bij vis, lamsvlees of kipgerechten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 659 KiloJoules 157 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 0 gram |