culinaire zaken .nl |
Asperges gegratineerd | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 | |
Indelingen | Groente | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 125 100 2 - - |
kilogram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
asperge (wit) creme fraiche kaas (belegen,Goudse) ei (kip) boter (bak-) peperkorrel (zwart) | ||
Voor- berei- ding |
Schil de asperges en kook ze in water met zout in 7 tot 10 minuten halfgaar. Giet ze af en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Bestrijk een passende ovenschaal met boter. Klop de creme fraiche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peper. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Leg de asperges in de ovenschaal en schep er het eiermengsel over. Bestrooi ze met de resterende kaas. Zet de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het eimengsel is gestold en de bovenkant goudbruin gekleurd is. Schakel zonodig de laatste paar minuten de ovengrill in. Geef er, als u het als hoofdgerecht eet, gekookte of gebakken krieltjes bij en desgewenst gekookte ham. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2330 KiloJoules 555 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 27 gram 8 gram |