culinaire
zaken
.nl
Asperges gegratineerd
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
125
100
2
-
-
kilogram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
asperge (wit) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
kaas (belegen,Goudse)
ei (kip)ingrediënt info
boter (bak-)
peperkorrel (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de asperges en kook ze in water met zout in 7 tot 10 minuten halfgaar.
Giet ze af en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Bestrijk een passende ovenschaal met boter.
Klop de creme fraiche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peper.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
Leg de asperges in de ovenschaal en schep er het eiermengsel over.
Bestrooi ze met de resterende kaas.
Zet de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het eimengsel is gestold en de bovenkant goudbruin gekleurd is.
Schakel zonodig de laatste paar minuten de ovengrill in.
Geef er, als u het als hoofdgerecht eet, gekookte of gebakken krieltjes bij en desgewenst gekookte ham.
Voedings-
waarde
Energie2330 KiloJoules
555 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
27 gram
8 gram