culinaire zaken .nl |
Zuurkool met ananas en rozijnen | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop Groente | Makkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 3 2 2 1 1 - - |
zakje stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel takje naar smaak naar smaak |
kool (zuur-) prei ananas (stukjes) rozijn sherry gember (poeder) peterselie zout peper | ||
Berei- ding |
Prei in dunne ringen snijden. Wassen en laten uitlekken. In pan doen: prei, rozijnen, zuurkool, ananas met sap, sherry en gemberpoeder. Met deksel op pan circa 10 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout, peper, gemberpoeder. In schaal scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 352 KiloJoules 84 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 1 gram 2 gram |