culinaire
zaken
.nl
Zuurkool (algemeen)
(Kan heel goed in de magnetron)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
2
500
1
mililiter
stuks
gram
deciliter
wijn (wit)
bes (jenever-)ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
bouillon
Berei-
ding
Was de (verpakte) zuurkool niet, daar anders waardevolle vitaminen verloren gaan en de smaak minder wordt. Doe de zuurkool in een pan en voeg (indien nodig) water of bouillon toe. Kook de zuurkool zo'n 35 minuten zachtjes. Kook twee gekneusde jeneverbessen mee. Voeg de laatste 5 minuten een handje rauwe zuurkool toe en een scheutje witte wijn Elzasser).
Voedings-
waarde
Energie114 KiloJoules
27 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
1 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.