culinaire zaken .nl |
Zuurkool (algemeen) (Kan heel goed in de magnetron) | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Groente | Makkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 2 500 1 |
mililiter stuks gram deciliter |
wijn (wit) bes (jenever-) kool (zuur-) bouillon | ||
Berei- ding |
Was de (verpakte) zuurkool niet, daar anders waardevolle vitaminen verloren gaan en de smaak minder wordt. Doe de zuurkool in een pan en voeg (indien nodig) water of bouillon toe. Kook de zuurkool zo'n 35 minuten zachtjes. Kook twee gekneusde jeneverbessen mee. Voeg de laatste 5 minuten een handje rauwe zuurkool toe en een scheutje witte wijn Elzasser). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 114 KiloJoules 27 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 3 gram |