culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Bloemkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
0.50
20
15
-
-
stuks
gram
gram
naar smaak
naar smaak
kool (bloem-)ingrediënt info
boter (room-)
kaas
zout
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De bloemkool ontdoen van de groene bladeren en het onderste stuk stronk. De bloemkool heel laten of de bloemkool in stukken verdelen en met de stronk naar boven enige tijd in zout water laten staan (ongedierte komt dan bovendrijven). Rasp de kaas.
Berei-
ding
De bloemkool met de stronk naar beneden in de pan leggen. Zout toevoegen en in 15 a 20 minuten gaar koken. De bloemkool laten uitlekken, in een warme schaal leggen en er gesmolten boter of een saus over schenken. Nootmuskaat en/of geraspte kaas over de kool strooien.
Voedings-
waarde
Energie1414 KiloJoules
337 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
9 gram
14 gram