culinaire
zaken
.nl
Surinaamse marinade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
2
0.25
centimeter
teentje
stuks
deciliter
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
saus (soja-,chinees)
Berei-
ding
Schil de gemberwortel, snij die in flinterdunne plakjes en druk ze met de achterkant van een lepel fijn. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Snipper de ui heel fijn. Meng de chinese soja (siu) door de andere ingredienten, meng het vlees door de marinade en laat het een paar uur trekken.
Dit is een basis-marinade, allerlei toevoegingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld andere specerijen, suiker, citroensap enz.
Voedings-
waarde
Energie95 KiloJoules
23 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
1 gram
1 gram