culinaire
zaken
.nl
Spaanse salade van nieuwe krieltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
3
1
-
-
3
1
12
gram
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
stuks
stuks
stuks
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
peper (spaans,rood) ingrediënt info
olijf (zwart)
Voor-
berei-
ding
Snipper de bosuitjes fijn. Verwijder het zaad van het pepertje en hak
deze zeer fijn.

Kook de krieltjes op een laag vuur in ongeveer 12 minuten beetgaar.
Berei-
ding
Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, zout en gemalen witte
peper.
Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe schaal.
Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en voeg de bosui en het pepertje toe.
Schep voorzichtig om en garneer met de zwarte olijven en het gesnipperde groen van de bosuitjes.
Voedings-
waarde
Energie776 KiloJoules
185 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
2 gram
3 gram