culinaire
zaken
.nl
Bont slaatje van roodbaars en scampi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
150
6
3
2
2
2
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
roodbaarsfilet
scampi
sla (gemengd) ingrediënt info
olie ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
citroen
avocado ingrediënt info
grapefruit (rood)
peper ingrediënt info
zout
suiker
Berei-
ding
Laat de roodbaarsfilet en de scampi ondooien en overgiet ze met citroensap.
Maak de verschillende slasoorten schoon en droog ze.
Schil grapefuit en sinaasappels en sij er met een scherp mesje partjes uit zodat het witte vliesje blijft zitten. Verwijder de pit uit de avocado, snij het vruchtvlees in fijne plakjes en overgiet deze met citroensap.
Dep de visfiltes droog met keukenpapier, snij ze in stukken en haal ze door de bloem.
Bak ze in 2 eetleps olie en kruid met peper en zout.
Bak de scampi in de resterende olie.
Pers de snaasappel uit voor de dressing en roer de overige ingredienten door het sap.
Verdeel de sal over vier borden en overgiet met de dressing.
Schik er stukjes vis en scampi op. Bestrooi met amandelsnippers. Lekker met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie1873 KiloJoules
446 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
24 gram
7 gram