culinaire
zaken
.nl
Sambal Ketjap Terlaloeh Pedis
(Sambal Ketjap erg heet)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
1
1
1
1
-
theelepel
teentje
eetlepel
zakje
theelepel
eetlepel
naar smaak
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
peper (rawit,gedroogd) ingrediënt info
trassi
azijn ingrediënt info
ketjap (manis)
Berei-
ding
Kook de rawit in water gaar. De rawit is gaar als hij tussen te vingers is fijn te knijpen. Uit laten lekken in een vergiet. Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn. (In de vleesmolen bv) Doe het mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn (citroensap). Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen.
Voedings-
waarde
Energie66 KiloJoules
16 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
0 gram
0 gram