culinaire
zaken
.nl
Sambal 1
(Gebakken sambal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
50
4
3
2
1
1
1
1
1
-
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
olie ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
peper (rawit,rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
salam (blad)
trassi
laos (poeder)
bouillon (tablet)
ui ingrediënt info
suiker
knoflook (poeder) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Uien en lomboks fijnsnijden. Kruiden m.u.v. de lomboks 2 a 3 minuten fruiten in de olie. Hieraan de zacht gekookte en fijngemaakte lombos toevoegen en op een klein vuur gaar laten sudderen. Het citroensap, bouillonblokje en eventueel wat zout toevoegen. De massa laten indikken en daarna laten afkoelen. In een goed afgesloten pot is deze sambal in de koelkast maandenlang houdbaar.
Voedings-
waarde
Energie4084 KiloJoules
972 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
11 gram
1 gram