culinaire
zaken
.nl
Broccoli/bloemkooltaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
75
6
4
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
blaadje
stuks
eetlepel
zakje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
melk (halfvol) ingrediënt info
kaas
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
saus (wit)
ui ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Verdeel broccoli en de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water in circa 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten kooktijd de broccoliroosjes toe en kook ze tot het einde van de kooktijd mee. Afgieten en laten uitlekken. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Pel en snipper het uitje en bak het in de slaolie op een laag vuur zachtjes glazig. Bekleed een springvorm (circa 20 centimeter doorsnee), met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Klop de eieren met de inhoud van het zakje sauspoeder los en voeg de melk, de ui, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe. Vul de vorm met de bloemkool en de broccoliroosjes, voeg het eiermengsel toe en strooi de kaas erover. Bak de taart midden in de hete oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Snij de taart in punten, warm of koud serveren.
Voedings-
waarde
Energie2361 KiloJoules
562 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
21 gram
9 gram