culinaire
zaken
.nl
Risotto met paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
250
1
100
25
20
2
2
2
1
-
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
rijst (kortkorrelig) ingrediënt info
wijn (wit)
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
boter (room-)
paddestoel (gedroogd) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
kaas (parmezaans)
Berei-
ding
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De gedroogde paddestoelen eventueel in stukjes breken en in een zeef onder koud stromend water wassen. Het onderste stuk van de steeltjes van de shiitake verwijderen en de paddestoelen klein snijden.
De boter en de olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud doen en (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% glazig laten worden. De rijst erdoor scheppen en (onafgedekt) in 4-5 minuten op 100% goudgeel laten kleuren. Beide soorten paddestoelen met de bouillon en de wijn erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 16-18 minuten op 100% verwarmen. Tussendoor tweemaal roeren.
De risotto (afgedekt) 5 minuten laten nagaren, zout en peper naar smaak toevoegen en tenslotte de peterselie en de kaas erdoor scheppen.

TIP: In plaats van wijn kan ook sherry worden gebruikt. Zoete sherry geeft aan het gerecht een extra bijzondere smaak.
Voedings-
waarde
Energie1187 KiloJoules
283 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
8 gram
6 gram