culinaire
zaken
.nl
Oosterse miesalade met omeletrolletjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
100
25
4
4
4
3
3
3
2
2
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
krop
stuks
naar smaak
naar smaak
mihoen
peultjes
ham (mager)
boter (room-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
gember (geconfijt) ingrediënt info
wortel
koriander (vers)
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
saus (soja-)
azijn (kruiden-) ingrediënt info
sherry (droog)
olie (sesam-) ingrediënt info
sla ingrediënt info
prei
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de eiermie volgens gebruiksaanwijzing. Haal de peultjes af en blancheer ze circa 3 minuten in kokend water. Spoel ze in een zeef af onder koud water.
Klop de eieren los met melk, zout en peper. Verhit de boter in een grote koekepan en bak een dunne omelet. Rol de omelet op en laat hem afkoelen.
Was de sla en laat de bladeren in een vergiet uitlekken. Maak de worteltjes en prei schoon en snij ze in stukjes. Snij ook de ham en gember in stukjes. Roer de azijn, sherry, zonnebloemolie, sesamolie en sojasaus in een schaal tot een sausje. Schep de prei, worteltjes, ham en gember erdoor. Giet de mie af. Snij de slierten enkele malen door en schep deze nog warm door de saus.
Knip de koriander erboven fijn en schep de peultjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Snij de omeletrol in dunne plakjes. Bekleed een platte schaal met de slabladeren en schep de miesalade erop. Leg de omeletrolletjes langs de rand van de salade. Laat de salade liefst nog een half uur staan. Lekker met kroepoek.
Voedings-
waarde
Energie2302 KiloJoules
548 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
24 gram
3 gram