culinaire
zaken
.nl
Kikkererwtensalade met ananas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
227
75
10
4
3
2
1.50
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
erwt (kikker-)
ananas (blik) ingrediënt info
sla (veld-) ingrediënt info
koriander (vers)
olie ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
limoen ingrediënt info
kerrie (poeder)
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pers de limoenen uit. Schenk het ananassap bij het limoensap. Verhit de olie in een pannetje en pers de knoflook erboven uit. Fruit de kerriepoeder even aan. Roer het ananas-limoensap erdoor en laat het sausje op hoog vuur circa 2 minuten inkoken. Laat dit sausje afkoelen.
Snij de schijven ananas in stukjes. Maak de lente-uitjes en paprika schoon en snij ze in stukjes.
Schep in een kom de kikkererwten, paprika, lente-ui en ananas door elkaar. Knip de koriander erboven fijn en roer het sausje erdoor. Verdeel de veldsla over 4 bordjes en schep de kikkererwtensalade erop. Lekker met pitabroodjes.
Voedings-
waarde
Energie2364 KiloJoules
563 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
20 gram
23 gram