culinaire
zaken
.nl
Kalkoensalade met geroosterde hazelnoten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
1
75
4
3
2
2
2
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
sla (frisee-) ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
noot (hazel-)
tomaat (kers-) ingrediënt info
olie (noten-) ingrediënt info
azijn (dragon-) ingrediënt info
mosterd (Zaans)
olie ingrediënt info
avocado ingrediënt info
kruidenmix (Cajun)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden. Verhit de olie in een koekepan en bak de kalkoenfilet in circa 15 minuten bruin en gaar. Keer de kalkoenfilet regelmatig.
Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in de lengte in plakken. Was de tomaatjes en snij ze in vieren. Verdeel de friseesla over 4 borden. Rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet. Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Klop van het vuur af de hazelnootolie erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snij de kalkoenfilet in dunne plakken en leg deze op de sla. Schenk de saus erover. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Verdeel ze over de salade. Lekker met bruin stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie1984 KiloJoules
472 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
22 gram
6 gram