culinaire
zaken
.nl
Broodgnocchi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1.50
100
100
100
50
50
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
liter
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
takje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
melk ingrediënt info
bacon
boter (room-)
kaas (parmezaans)
bloem ingrediënt info
salami
olie (olijf-) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
kervel (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
brood (wit)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de korstjes van het brood. Verkruimel het boven een kom en voeg de melk toe. Laat het brood ca. 30 minuten weken. Snijd de bacon en salami in stukjes. Verhit de olie in een koekepan en bak de bacon en salami zachtjes knapperig bruin. Neem de bacon en salami met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een dikke laag keukenpapier uitlekken. Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Knijp het brood zo droog mogelijk uit. Doe het brood weer in een kom en voeg de bacon, salami, sjalot, kruiden, ei, eidooier, bloem, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
Berei-
ding
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de balletjes toe en kook ze in circa 10 minuten zachtjes gaar (tot ze boven komen drijven.) Smelt intussen de boter en laat deze lichtbruin kleuren. Schep de broodgnocchi met een schuimspaan in een schaal. Strooi er de kaas over en schenk de gesmolten boter erover. Deze balletjes zijn ook lekker met een tomatensaus of als soepballetjes in een krachtige bouillon.
Voedings-
waarde
Energie2603 KiloJoules
620 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
26 gram
1 gram