culinaire
zaken
.nl
Cloer recepten voor oublies (3x)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
Berei-
ding
Oublies direct van uit het ijzer op een stokje rollen. Als ze koud zijn laten ze zich niet meer vormen.

1.) Anijs-oublies.

Ingredienten;
150 gram boter, 250 gram suiker, 2 eieren, 1/3 liter lauwwarm water, Gemalen anijs naar smaak, 500 gram meel, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt bakpoeder.
Bereiding;
Boter, suiker en de suiker romig roeren en dan een voor een de rest van de ingredienten toe voegen. Alles goed doorroeren en er voor zorgen het beslag dik vloeibaar blijft.

2.) Kaneel-oublies.

Ingredienten;
125 gram boter, 250 gram suiker, 4-5 eieren,1 tl rum, 1 tl kaneel, 1 snufje zout, 200 gram meel.
Bereiding;
Boter, suiker en de eieren romig roeren en dan de rest een voor een toevoegen. Alles goed doorroeren en zorgen dat het beslag dik vloeibaar blijft.

3.) Echte Friese nieuwjaarskoekjes (oublies).

Ingredienten;
250 gram meel, 175 gram vet, 150 gram suiker of kandij, 1 ei, kardamom of kaneel of anijs naar smaak.
Bereiding;
Suiker of kandij in 1 kopje lauwwarm water oplossen en daarmee het beslag aanmaken.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram